Funny


En rolig sak som har hänt här är att det är inte bara min engelska som har blivit mycket bättre. Även min franska har blivit enromt mycket bättre. När jag kom hit och skulle välja vilka kurser jag skulle ta valde jag högsta nivån av franska. Självklart hade jag massa fördomar emot USA och deras språklektioner..

När jag väl komer in i klassrummet så märker jag att mina fördomar sprack. Jag hade kommit till en klass där hälften hade franska som hemspråk. Helvete.

I Sverige har franska varit språket som du aldrig riktigt kommer lära dig. Du kan kanske beställa lite mat eller säga hej, inget mer. Vi översatte texter, och hade våra presentationer på svenska. Det var alltså inte så seriöst.. Om vi skulle presentera något på franska så skulle bara du och läraren förstå vad som hände. Men. Tvärtom var det här, vi kan jämföra våra engelska lektioner med deras franskalektioner. Vi skulle bara prata franska på lektionen, och med varandra.


Chock i början, att jag skulle vara i samma klass med folk som har franska som hemspråk.. Men kom snabbt in i det och har nu A i kursen. Beat that!


Kommentarer
Postat av: Bea

Hej, har du haft en bra helg ? :)

2009-02-22 @ 17:21:30
URL: http://beatricebrorsson.blogg.se/
Postat av: Hannah

Fett duktig!! :D Är grymt stolt!! haha själv hoppa man av franskan "eftersom man aldrig endå kommer att lära sig skiten" fan då jag borde dragit till usa och lärt mig haha ;) Men ååh det är ju verkligen något att ta med sig :)

2009-02-22 @ 18:00:47
URL: http://hsdiary.blogg.se/
Postat av: josse

Haha shit, äre inte lite läskigt? det hade jag tyckt!

2009-02-22 @ 21:31:07
URL: http://josefineryden.blogg.se/
Postat av: Nina

Det är sånt man egentligen behöver för att lära sig, så borde det vara åtminstone hela högstadiet :P

2009-02-24 @ 17:10:07
URL: http://shaped.blogg.se/
Postat av: mmikaelaa

vart i usa är du utbytesstudent? (a) :)

2009-03-05 @ 21:54:48
URL: http://www.mmmikaelaahlen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0