Mr President


På grund av att jag är 20minuter utanför Washington DC så har valet här varit enormt! Alla har åsikter och brinner för att den bästa ska nu repsentera landet. Men. Den som vann valet nu har framför sig den största utmaningen man kan tänka sig. USA är inte längre världens rikaste och bästa land som vi är vana att se det. Tvärtom. Landet har under en lång tid lånat pengar av Kina- och samlat på sig enorma skulder.

Så under valet så stod den stora frågan. Hur kan vi ta oss ur den här situationen?

Mr McCain stod i slutet mot Mr Obama. Det kan tänkas i Sverige att Obama redan hade segern, men så var det absolut inte. Det var otroligt jämt, och båda hade övertygande bra argument. Personligen tycker jag att båda är bra ledare. Men. Mr McCain har en sak som jag tror var avgörande till att han inte vann valet. Han kan inte vara ärlig om problemen.

Den ekonomiska krisen är allvarlig- och den löser absolut inte sig själv. Mr Obama hade en lösning på det, att ta ut högre skatter skulle vara en hjälp på vägen. Mr Obama hade många "business solutions" till skillnad från Mr McCain som körde mer på personliga attacker.

Alltså, på valdagen hade folk kommit fram till vem de tror att det här landet behöver nu.
Man kan inte gömma sig från problemet, även om det är jobbigt och dyrt.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0