Varsity Team!!


Oh yeah! Jag är nu mera i South Lakes varsity team för tjejer som spelar tennis. Är sååååå glad!!!!! Varsity är alltså de bästa spelarna som tävlar och verkligen representerar skolan. Känner mig så stolt!! Kommer nu mer att träna måndag, onsdag och fredag från 14.00-18.00. Kan det bli bättre? Har min muay thai de andra dagarna plus helgen.

On y Va


Har precis hoppat ut duschen och är nu riktigt taggad! Ska bli så kul att åka nu. Vi kommer alltså vara borta i 3nätter och kommer lagom hem till nästa helg *yes. Var precis uppe och såg att min kära hostmum, Trish, har packat tre stora väskar och oändligt med kassar. Har ingen aning om vad hon ska göra med allt eller hur hon ska ha tiden att använda allt så när jag frågade henne svararde hon. "Ja vet inte vad som passar så det är bra att ta med så mycket som möjligt".

Hm. Har personligen med mig en minimini väska. Tror den blir bra.. Aya, ska upp nu och äta kinamat, resterna från gårdagen som var amazing..New Orleans, bild från google så jag har ingen aning om den är realistisk..


Sista MinutenYes. Drar till New Orleans om 10timmar. Den här familjen planerar roligt.. Bara börja packa nu antar jag. Planet drar klockan 9 på morgonen. Dessvärre väntar ett mindre problem.. Hoppashoppashoppas det löser sig

xoxo

Shopping makes me complete


Wii. Har precis kommit hem från mallet. Har en glad, lugn känsla inom mig nu. Det är konstigt med shopping. Det får mig att bli på så bra humör. Känner mig som en ny människa (fortfarande i extas..). Har med andra ord inte shoppat på ett tag men blev taggad till tusen när jag såg filmen Confessions of a Shopaholic på premiären förra helgen. (Se filmen!!)

Tyvärr var allt dyrt- och jag fick långt ifrån med mig det jag behövde.Funny


En rolig sak som har hänt här är att det är inte bara min engelska som har blivit mycket bättre. Även min franska har blivit enromt mycket bättre. När jag kom hit och skulle välja vilka kurser jag skulle ta valde jag högsta nivån av franska. Självklart hade jag massa fördomar emot USA och deras språklektioner..

När jag väl komer in i klassrummet så märker jag att mina fördomar sprack. Jag hade kommit till en klass där hälften hade franska som hemspråk. Helvete.

I Sverige har franska varit språket som du aldrig riktigt kommer lära dig. Du kan kanske beställa lite mat eller säga hej, inget mer. Vi översatte texter, och hade våra presentationer på svenska. Det var alltså inte så seriöst.. Om vi skulle presentera något på franska så skulle bara du och läraren förstå vad som hände. Men. Tvärtom var det här, vi kan jämföra våra engelska lektioner med deras franskalektioner. Vi skulle bara prata franska på lektionen, och med varandra.


Chock i början, att jag skulle vara i samma klass med folk som har franska som hemspråk.. Men kom snabbt in i det och har nu A i kursen. Beat that!


NOO


N E J . Vaknar upp idag med att halsen är död och gör ont. Jag har tennis tryouts imorrn för skolans tennisteam. Kan inte vara sjuk. Ska stanna i sängen hela dagen- måste bli frisk!!
MorningÄlskar verkligen att sova. För mycket. Personligen uppskattar jag helgerna tusentals gånger mer här borta. De två dagarna jag äntligen kan stänga av mitt alarm! Ska även ringa min kära familj om några minuter. Ska bli underbart att höra ifrån dem igen!


It was Friday !


Vaknade upp med ett stort leende. Fredag!! Blir alltid så glad av känslan av att "efter idag  väntar en helg". Så trots att alarmet stod på 5.30 så var jag på topphumör.

Kom till skolan och allt rullade på fint. Har till och med börjat gilla skolmaten här- tro det eller ej men den är helt okej nu. Efter skolan så gick jag med några kompisar och spelade tennis. Som jag tidigare har nämnt så är min skola enorm, och har bland annat ett flertal tennisbanor. Så vi spelade i 2.5 timmar. Så skönt och jättekul! Ska ha "try outs" för tennisteamet här borta på måndag så måste ligga i nu!!

Efter tennisen så drog vi iväg en grupp och åkte skridskor i en stor rink. Första gången för vissa, för andra 3e gången den här veckan! Hade bland annat en kompis som lyckades göra 5magplask på isen. Samtidigt som jag hör en annan sjunga "Vi sitter här i venten" oavbrutet. Senare drog vi och åt- godaste maten nånsin!!

Kom precis hem och är galet trött
Natti !

Band concert


Har en kompis som är med i skolans band. Ikväll ska de ha en konsert som jag jättegärna vill se. Har hört att vårat skolband ska vara otroligt bra- och tycker det låter som lite av en amerikansk upplevelse. Kan dock inte sluta tänka på "American Pie- band camp" när jag hör om skolband. Inom mig vill jag så gärna att det ska vara så. Exakt som så mycket annat- precis som på film!

Åker om cirka 20minuter, och efter det ska jag träna. Wii, ska bli så skönt efter alla donuts jag har ätit. Har upptäckt hur läskigt gott det är...

I love Money


Precis så heter mitt nya favoritprogram. Upptäckte programmet igår när jag zappade bland alla tusen kanaler. Showen är baserad på cirka 20 personer- som alla tidigare har gjort skandaler i tidigare tv-shower. Med andra ord garanterade idioter. Superkul! Vi ska nu följa dem när de är uppdelade i två lag- krigar om vem som ska vinna 100,000$.

Vad ska nu människorna göra för pengarna? Ska ADHD-killen på 30 år lyckas flytta ut mammas källare? Kommer tjejen kunna betala av sina silikonbröst? Kommer en annan tjej kunna köpa sin husbåt- trots att hon är rädd för vatten?

Kan inte beskriva hur underhållande det är. Alla har smeknamn- och de är galet konstiga. Du hör allt från T-Weed, the Entertainer, 20-pack med flera.. Efter att ha kollat konstant så är jag övertygad. Vissa gör allt för pengar, tro mig, allt. 


Bild 1; Underlig kille som visar sin lycka över pengar
Bild 2; Hela gänget som gjorde min gårkväll underhållandeX-ray


Usch, har haft ont i mitt knä nu i några dagar. Fick sovmorgon (till 7 woho) och ska iväg till sjukhuste för att kolla så allt är OK. Hoppas på att det ska vara ett blåmärke inne i knät..

De ska gå bra!!

Time


Vart tar tiden vägen? Har redan nu börjat få miniångest över allt. Har inte hunnit blogga på över en vecka, har haft så otroligt mycket saker som händer här- hela tiden!

Satt även och kollade i min kalender. Åker hem om 4månader.. Tillbaka till Sverige. Nervöst.. Kommer allt vara som när jag åkte?..

Bibelstudier- nåt för Dig?


Min kära vän blev överlycklig när han fick veta att jag var kristen. Han frågade mig vilken kyrka jag gick till- och när jag svarade att "min" kyrka var i Sverige så fick han en idé. Jag skulle med till hans kyrka. Jag ville inte vara otrevlig så jag bestämde mig för att hänga med, hur illa kan det vara?

Well.

När jag kommer fram till kyrkan så är den enorm. Den har en inbyggd skola, matsalar, gympasal, flertal salar, och självklart enorma rum för mässor. Där vi hade mässan så var det en powerpoint presentation som visade allt som hände och spotlights i taket. Under sångerna så sprang fullvuxna män och kvinnor runt och "hörde" Gud.

Efter mässan ville min kompis gå till Bibelskolan. Jag som var i mindre chock nickade svagt. Det visade sig vara bland det mest intressanta jag gjort nånsin. Vi satt i ett klassrum 15 personer och en kvinna kom och började prata om dagens ämnen. Något jag fastnade för var skapelseberättelsen. Enligt dem så var BigBang ett skämt. Och patetiskt. Alla vet att Gud skapade oss! Frågan var då. Hur ska vi hantera det när ämnet kommer upp i skolan?

Lite skrämande var det trots allt. Jag menar, jag har inget emot religon men det här var väldigt annorlunda...

Spelar Du DOTA?Måste berätta om ett roligt samtal vi hade i veckan. Några vänner till mig här i USA hade lyssnat på låten "Botten Anna" och älskade beatet. Hela veckan har jag hört låten på något som försöks vara svenska. När jag översatte låten till dem kunde de inte stänga munnen. Va. Svenska tjejer gillar alltså att spela CS, DOTA etcetc. De började genast planera sina framtida resor till Sverige där de skulle ta ut tjejer på dejter och spela DOTA.


Tack Basshunter

Ålder


Satt och hade ett samtal med en vän om ålder. Det är alltid kul att prata om- ämnet är oänligt! Min vän ser ut att vara minst 10 år äldre än vad han är. Han hade varit ute och klippt håret och haft sin frisör fråga honom om han hade barn och var i 30-års åldern.

Jag fick en liknande upplevelse förra året. Jag och min syster (som är 3år yngre än mig) satt och väntade på tandläkaren. Då komer en äldre man fram och börjar småprata, efter ett tag undrar han hur gammal min dotter är. Att vara 16 år och få den kommentaren är inte kul.

Dock kommer man ihåg hur man krigade i yngre dagar för att se äldre ut. Till exempel att inte le på skolfotot? Tiderna förändras..

Les temps changement


Har fått frågor av vänner hemma i Sverige angående hur det var när jag först kom. Nämnde det tidigare i bloggen men tar upp det igen. L u g n. Det är absolut inte samma sak som att komma till en ny skola i Sverige. Det är något med språket, man är ändå inte helt trygg i det. Du kanske pratar mycket under engelskalektionen i skolan, men det är inte samma sak.

Det bästa rådet jag kan ge är att våga! Om du vågar så blir allting så mycket lättare. Självklart kan du inte räkna med att alla ska älska dig, som jag tidigare nämnde finns det avundsjuka . Men inte överallt. Låt inte de hitta dig- du ska hitta dem. Annars kan det ta månader innan du trivs och hittat rätt."US and A is very nice"    - Sasha Cohen, aka Borat25 random things


Har nu kommit hem från skolan, och ska strax springa iväg till träningen. Jag fick ett mail från en kompis där man skulle lista 25 randon things om en själv, lägger upp dem här.. 

1. I'm 100% swede

2. I'm fighting for at least 9hours a week, I love it

3. I'm lefthanded

4. My family means the world to me

5. I cannot live without almonds, I eat it all the time

6. My secret talent is that I'm really good at pool

7. I can eat at "Crave" for the rest of my life

8. I would never regret anything

9. I love spanish music

10. I really wanna go to India

11. I love Swedish food

12. I miss someone a lot

13. The hardest thing for me is to trust people

14. I think it's amazing when people can speak French

15. I can count to 10 in Thai

16. I have two sisters, one I'm related to

17. I have a lot of memories with people I love

18. I love going by metro

19. I have gone to 5 different schools

20. I have sleeping problems

21. I hate parfume

22. I cannot stand being late

23. I laugh at the same jokes for years

24. I'm very stubborn

25. I hate mirrorsKoreaner


Hade besök idag av 20 koreaner i skolan. De gick runt i skolan i grupp med stora lappar GUEST på. De gick runt och fotade våra skåp och våra väggar. Jag och min kompis, Yoshi satt och skrattade åt situationen. När de la märke till oss vände de sig om och vi fick ett hav av blixtar på oss.

När jag sedan satt på min GeoSystem lektion så kom de och kikade in genom fönstret för att se våran klass. När de möttes av folk som sov tog de fram kameran för att bevara minnet. Jag skrattade nästan så jag grät.


Super Bowl


Safeway är stängt. McDonalds är stängt. Hade det varit skola vore den stängd. Det är en magisk tystnad ute i USA ikväll. Ingen ses vara ute. Inne i husen lyser ett blått sken. Vad händer? Super Bowl

Det här är större än både presidentval eller OS. Det här är football- anledningen till att människan existerar.

Under hel dagen har jag inte hört något annat än prat om Super Bowl. Folk är hysteriska. Alla har suttit hemma och lyssnat på "försnacket" om lagens taktik och all tänkbar bakgrund. Reklamföretag planerar under hela året, ut hur deras reklam ska bli den bästa under de små avbrotten av matchen. Folk är galna

TOUCHDOWN!!


Julpyssel


Har precis tagit ut julgranen nu här. Känns underbart, äntligen! Tyvärr blev min kära träning inställd idag så det kommer nog inte hända så mycket

RSS 2.0